Vi möter barnet, där barnet är

Vi tycker det är viktigt att möta barn på deras villkor. Vi tar vår tid. Tar det i barnets takt. En rytm blir ett samtal. En teckning blir en lärdom. Det har varit viktigt sedan allt startade, 1952.

thumbnail
Här är en sak viktigare än allt annat. Du duger som du är. Du kan ignorera, bråka, storma eller slåss. Du duger som du är. Du kan skrika, komma försent, sträva emot eller kapsla in dig. Om du så aldrig presterar en endaste bokstav. Du duger som du är.

På Mora Park finns förskola, grundskola och fritids. När dagen är över, bor barnen i mysiga hus i Järna eller Hölö.

När vi möts utgår vi från att vi inte kan någonting. Det kan vi inte heller – om dig. Vi letar oss tålmodigt fram. Byter norrläge till söder. Hittar rätt påslakan. Skapar en egen vrå att vara i. Här kan en rytm bli ett samtal, en teckning bli en lärdom, rätt säng bli obruten sömn.

Dagarna ramas in av en trygg rytm. Saker får ta den tid de tar. Och då. När budskapet börjar nå fram. Att du inte behöver göra ett endaste dugg för att duga. Då sker ofta små mirakel. Ett musikintresse vaknar. En knuten näve slappnar av. Matematik blir en möjlighet. Men om inte. Du duger som du är.

Våra värderingar

Mod

Vi släpper alla föreställningar om hur saker ska vara. Det tar den tid det tar. Vi hittar platsen, tiden och rummet som passar.

Trygghet

Vi står stadigt. Lutar oss mot varandra. Här får vi vara precis som vi vill. På så sätt skapar vi lugn och tillit.

Lekfullhet

Vi utforskar våra kreativa sinnen. Vi improviserar, provar oss fram och hittar lösningar. Vi leker oss fram. För leken är barnens språk. Där möts vi.

Innerlighet

Vi finns här, med all kärlek vi kan frammana. Vi är helhjärtade, öppna och nyfikna. Alltid intresserade av de vi möter.

Mora Park 70 år

För mer än 70 år sedan grundade vi den antroposofiskt inspirerade verksamheten Mora Park i natursköna Järna. Vi grundades med tanken att alla barn och ungdomar med särskilda behov skulle få urvecklas efter sina förutsättningar. Vi tror att barnen utvecklas bäst i ett litet sammanhang. Där tillvaron kan skräddarsys för att passa varje enskilt barn. 

Saker har förändrats sedan dess. Verksamheten har växt. Idag finns våra verksamheter i Järna och Hölö. LSS-boende med 9:8-tillstånd, förskola, grundskola och fritidsverksamhet. 

En sak kommer aldrig att förändras. Vårt arbete med att möta barn på deras villkor. Det är lika viktigt idag som den dagen allt startade. Välkomna!

Synpunkter

Dina synpunkter hjälper oss att bli bättre.

MORA PARK