Här är en sak viktigare än allt annat!

Att möta barn på deras villkor har varit viktigt sedan Mora Park startade, 1952. Vi driver LSS-verksamhet och skola i en trygg miljö.

thumbnail
Här är en sak viktigare än allt annat. Du duger som du är. Du kan ignorera, bråka, storma eller slåss. Du duger som du är. Du kan skrika, komma för sent, sträva emot eller kapsla in dig. Om du så aldrig presterar en endaste bokstav. Du duger som du är.

När vi möts utgår vi från att vi inte kan någonting. Det kan vi inte heller – om dig. Vi letar oss tålmodigt fram. Byter norrläge till söder. Hittar rätt påslakan. Skapar en egen vrå att vara i. Här kan en rytm bli ett samtal, en teckning bli en lärdom, rätt säng bli obruten sömn.

Dagarna ramas in av en trygg rytm. Saker får ta den tid de tar. Och då. När budskapet börjar nå fram. Att du inte behöver göra ett endaste dugg för att duga. Då sker ofta små mirakel. Ett musikintresse vaknar. En knuten näve slappnar av. Matematik blir en möjlighet. Men om inte. Du duger som du är.

Våra värderingar

Mod

Vi släpper alla föreställningar om hur saker ska vara.

Trygghet

Vi står stadigt. På så sätt skapar vi lugn och tillit.

Lekfullhet

Vi har ett kreativt sinne och improviserar ständigt för att hitta lösningar. Leken är också barnens språk. Där möts vi.

Innerlighet

Vi finns här, helhjärtat, med uppriktigt intresse för alla vi möter.

Hos oss har barn och ungdomar dugit som de är – i över 70 år.

Det började för över 70 år sedan. Vi grundade en verksamhet för barn och ungdomar i det natursköna Järna. Verksamheten startades med tanken om att alla barn och unga skulle få utvecklas efter sina egna förutsättningar. Vi tror nämligen, att barnen utvecklas bäst ett litet sammanhang. Där tillvaron skräddarsys och anpassas efter varje enskilt barn. Oavsett var barnen kom ifrån. Hur de betedde sig. På Mora Park skulle alla barn duga som de är. Mycket har hänt på 70 år. Vi har växt och mognat. Idag bedriver vi LSS-verksamheter med 9:8-tillstånd, förskola, grundskola, anpassad grundskola och fritidsverksamhet, i Järna och Hölö. En sak kommer aldrig att förändras. Vårt arbete med att möta barn på deras villkor. Det är lika viktigt idag som den dagen allt startade. Välkomna till oss.

MORA PARK