Ett tryggt hem genom hela skolgången

Boende för barn och ungdomar med funktionsskillnader.

Just nu har vi lediga platser i både förskola, grund- och anpassad grundskola.

thumbnail
Vi skapar trygga miljöer tillsammans. Hos oss får barnen ett lugnt hem och en säker miljö att slappna av i. Barnen bor i hemtrevliga miljöer, utan stress och stök. Det är viktigt för att barnen ska få en lugn och trygg hemmiljö.

Rofyllda sammanhang skapar möjligheter

Människans individuella egenskaper stärks genom det sociala. Hos oss får alla delta, på sina villkor, genom noggrant utformade boendelösningar. Kunniga, tålmodiga vuxna ser till att vardagen blir så bra som möjligt.

Boendet samarbetar med skolan, antingen på Mora Park eller någon annanstans. Det ger goda förutsättningar för barnet att lyckas med skolgången och utvecklas som människa.

Nära samarbete runt barnet

Våra boenden består av fyra elevhem. Alla olika i sin utformning för att ge bästa möjliga förutsättningar för varje barn och ungdom som kommer till oss. Vi har en tät dialog med föräldrar, vårdnadshavare och gode män. Det är en förutsättning för en lyckad skolgång och boendetid. Du som förälder kan vara trygg i att det är du som har sista ordet i all planering av vistelsen hos oss.

När barnet flyttar in

Det kan vara lite nervöst att flytta. Stressigt och oroligt. Därför vill vi göra processen så enkel och lustfylld som möjligt. Våra pedagoger formar sin egen relation med barnet. Visar omtanke och trygghet. Hos oss hittar du omsorgen, en trygg dygnsrytm, relationer, näringsrik mat och en trygg miljö.

Under hela resans gång har föräldrar och vårdnadshavare insyn och kontroll. Du ska veta att ditt barn är i trygga händer i ett omsorgsfullt hem. 

Kontakt

Hör av dig till mig för frågor om boende

– Peggy Strobel, kontakt gällande placering

MORA PARK