Vi har fått grundskoletillstånd!

Från och med i höst kommer vi att starta grundskola för att kunna välkomna alla barn med särskilda behov. De senaste åren har vi haft kontakt med många föräldrar och handläggare angående barn med en eller flera diagnoser eller andra svårigheter som gör det svårt för dem att fungera i en vanlig skola.
För en tid sen visades en dokumentär i Svt om svårigheterna skollagen skapar för t.ex barn med autism men utan utvecklingsstörning eftersom de inte får gå i särskola men inte heller får det stöd de behöver för att fungera i en vanlig grundskola . En förälder i det programmet efterlyst en ”tredje skola”, mellan särskolan och grundskolan.
Vi är enormt glada att kunna erbjuda dessa barn en plats från och med hösten 2012.

Marie Wallin Carlbom
verksamhetschef

Postad: 2 februari, 2012 | Av: | Kategori: Grundskola | Taggar: , , , , | 2 kommentarer

Kommentarer

 1. jennieL säger:
  14 februari, 2012

  så underbart! äntligen börjar saker hända.känner flera med asperger som känt sig kränkta över att att ha gått särskola,men haft för svårt för varnlig klass,äntligen ett tredje alternativ,detta skulle funnits för länge sedan

 2. Ellinor säger:
  21 mars, 2012

  Tack för ditt svar! Vi ser med spänning fram emot vårt uppdrag! (tyvärr har varken ditt inlägg eller vårt svar kommit fram på blogen tidigare pga tekniska problem)

  Hälsningar
  Ellinor
  PR/informationsansvarig

Svara