Snart slut på 2011 – välkommen 2012!

 

 
Du vet, ibland är det här med att skriva en text till en blogg,   ungefär detsamma som att skriva en text och förbereda sig inför ett tal.
Jag vill ju att just du ska känna dig välkommen, jag vill veta att just du har det bra – Kanske det är lite stelt just nu?
Satte du dig bekvämt eller riskerar det här blir en riktigt trist tillställning?
För din skull hoppas jag att du sitter skönt och att du laddat dig med en kopp gott te. Jag vill ju att det här är en stund för både glädje och eftertanke.

Till alla medarbetare vill jag skicka en speciell hälsning: Stort tack för det gångna året, det är bara vi som sätter gränser för hur långt vi når och hur bra vi blir. Ni är bäst!

Jag skulle kunna säga något om det som hänt under året – att vi slagit samman Kristoffergården och Mora Parks verksamheter. Att medarbetarna på Kristoffergården har fått 75 nya kollegor och de på Mora Park 25. Att vi i vår verksamhet nu har möjlighet att ta emot barn när de är riktigt små och låta dem finna sin plats hos oss fram till dess att de är unga vuxna och lämnat gymnasiet. Att vi har haft studiedagar, där jag tror att den som uppskattats mest var den i höstas när vi kombinerade praktiskt arbete med föreläsning. (Äppelmusten vi gjorde tillsammans med arbetsledare och arbetstagare från Borgs Gård/Haganäs av äpplen från våra trädgårdar, blev toppen.)

Jag skulle också kunna berätta något om det som kommer att hända under nästa år.  Vi får en ny kollega i Michael Rosman som blir föreståndare och elevhemsansvarig för elevhemmen på Kristoffergården. Vi fortsätter att utveckla oss i vårt arbete för att kunna bedriva en verksamhet med stadiga ben på jorden men med blicken fäst framåt. Nästa år är det 60 år sedan Mora Park startade – och 100 år sedan huset där vi har vår administration byggdes – väl värt att fira.

Men framförallt skulle jag kunna berätta något om hur stolt jag är över det jobb medarbetarna i våra verksamheter genomför varje dag. Jag hoppas att de får möjlighet att, liksom jag, hitta de guldkorn i vardagen som gör det extra lätt att gå till jobbet. Som när en liten näve sticks in i handen på en under morgonsamlingen. Eller mötet med blicken hos den något äldre eleven som annars inte visar mycket kommunikation.

Till er alla, från oss alla…
En God Jul och ett spännande och utmanande2012!
Marie

 

Postad: 13 oktober, 2011 | Av: | Kategori: Grundskola | Taggar: | Kommentera

Svara