Nu är de på plats, våra nya tillstånd!

Under de senaste åren har vi funderat mycket på barnens utveckling – och när i deras liv det är dags att lämna Mora Park. För en del barn har det varit i precis lagom ålder att göra det när de är 9 år, men för andra har det varit svårare. Flera föräldrar har frågat om det finns en möjlighet för just deras barn att kanske vara kvar i vårt boende ytterligare en tid. Under våren har därför arbetet pågått med att ansöka om att utöka våra tillstånd. I somras fick vi beslutet från Socialstyrelsen och vi kan nu stolt presentera resultatet.

Alltså: Från och med nu har vi fyra olika tillstånd på Mora Park. I elevhemmen Mora Strand och Ängsvillan (4 respektive 5 platser) kan vi ta emot barn i åldrarna 3 till 13 år. I elevhemmet Strandvillan finns plats för 3 barn-/ungdomar i åldern 11-18 år. Vårt korttidsboende har nu möjlighet att vid samma tillfälle ta emot 4 barn mellan 3 och 13 år.

Hur länge kan ett barn vara kvar i en skola på Mora Park? Vi har ansökt hos skolinspektionen om att få utöka vår verksamhet upp till skolår 6. Om vi blir godkända kommer vi att kunna starta den verksamheten hösten 2011.
/Marie

Postad: 21 september, 2010 | Av: | Kategori: Okategoriserade | Kommentera

Svara