Ny bok: Ibland kan undervisning se annorlunda ut!

Vår medarbetare Peggy Strobel har skrivit en bok om att undervisa fascinerande barn med annorlunda beteende.

När man som lärare undervisar barn med särskilda behov får man ibland använda särskilda metoder, tänka på ett särskilt sätt och framför allt vara nyfiken på att göra nya upptäckter och vara flexibel.

Peggy arbetade som lärare åt en liten grupp barn och hennes dokumentation runt de upptäckter hon gjorde om vad undervisning kan bli, på ett annorlunda sätt, med annorlunda barn blev en bok:

 

Ibland kan undervisning se annorlunda ut!

 

”Vi lever mycket i föreställningar om hur barnet är, dock är frågan om vi verkligen ger oss tid till en djupare förståelse av våra barn? Att släppa sina egna förställningar, öppna upp och försöka vara verkligt empatisk är också ett stort steg i kontakten till barnet. Hur ofta möter jag inte inom mig att jag tycker beteendet hos barn med autism är ”konstigt eller avvikande” och hur många gånger blir barnen inte utelämnat åt sin egen värld? De gånger jag kunde släppa mina förställningar, blev jag dock överraskad över hur djup kontakten till barn med autism kan bli och hur mycket värme och närhet jag kan finna hos dessa människor!”

Läs mer om den under ”särskola och förskola” där du också kan beställa den direkt från Peggy!

Vårhälsningar
Ellinor
PR- och informationsansvarig

Postad: 15 mars, 2011 | Av: | Kategori: Okategoriserade | Kommentera

Svara