Giftermål under hösten!

I höst slår vi ihop Mora Park med Kristoffergården i Hölö!
Kristoffergården är en liten verksamhet på landsbygden utanför Hölö.
En miljö som passar många av våra barn som har svårt med för stora sammanhang. Här finns träningsskola åk 1-9 och 10 elevhemsplatser.

Ett av våra huvudmål på Mora Park är ”Barnets röda tråd”.
Det innebär att redan när ett barn placeras hos oss och efterhand som vi lär känna barnet funderar vi över barnets röda tråd – vad behöver det här barnet?  Vad behöver barnet vara i för miljö och med vilka?  Vart behöver barnet ta vägen i framtiden  för största möjliga trygghet och utveckling?

För många av de barn som kommer till oss betyder det att inte byta miljö för många gånger. De flesta utvecklas bäst i en välkänd, trygg och förutsägbar  miljö.
På Mora Park skulle många barn behövt stanna längre än de åldergränser vi hade tidigare, vilket gör att det nu känns väldigt bra att vi kan förlänga barnets röda tråd hos oss när våra åldersgränser höjts.
Genom samgåendet med Kristoffergården kan vi erbjuda de barn som har behov av det, skolgång ända upp till årskurs 9.

Vår viktigaste uppgift när vi arbetar med röda tråden är alltid, ”barnet i centrum” vilket gör att olika barn har olika behov och ibland står vi inför undret med barn som har utvecklats på ett helt oförutsägbart sätt och får helt nya behov.
Det är det som gör vårt arbete med barnets röda tråd så spännande.
Varje dag lär vi oss något nytt av våra barn på Mora Park o Kristoffergården!

Marie, verksamhetschef

Postad: 13 april, 2011 | Av: | Kategori: Okategoriserade | Kommentera

Svara